Na 50 jaar legt Jan van Munster zijn penselen neer. Wethouder Marloes Borsboom opende de expositie op zaterdag 10 februari 2018. Om hier bij stil te staan is er van 8 tot en met 28 februari een overzichtstentoonstelling bij de Kunstuitleen in de bibliotheek in Rijswijk.
De toegang is gratis.

Het vroege werk van de in 1930 in Rijswijk geboren en getogen kunstschilder Jan van Munster bestond in het begin voornamelijk uit portretten. Later volgden landschappen en strand- en zeegezichten. De schilderijen zijn typisch Hollandse qua sfeer. Opvallend zijn de zware wolkenpartijen die op veel schilderijen terugkeren en de sprekende kleuren.

Jan van Munster liet zich onbewust inspireren door de schilders van de Haagse School, zoals Mauve, Maris en Mesdag. Jan van Munster exposeerde in Nederland, in verschillende andere landen in Europa en in de Verenigde Staten. De laatste jaren komt Jan van Munster niet veel meer toe aan schilderen door de intensieve zorg voor zijn vrouw die de ziekte van Parkinson heeft. Daarom heeft hij besloten zijn penselen neer te leggen.

Van de schilderijen die Van Munster verkoopt, doneert hij een deel van de opbrengst aan het ParkinsonFonds. Deze bijzondere tentoonstelling is te zien in het Theater van de bibliotheek in Rijswijk op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 16.00 uur. Zaterdag 24 februari is de expositieruimte gesloten.

Foto’s en video door Wim Mecksenaar: https://youtu.be/xIZLBDgEyZQ

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!