Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september is het tijd voor de twaalfde editie van de Vlietdagen. Na het Strandwalfestival in Rijswijk is het nu aan onze buren om te laten zien wat er allemaal te beleven valt in Leidschendam-Voorburg. ,,Leidschendam – Voorburg laat zien hoe heerlijk het is om te leven aan de Vliet, de eeuwenoude waterverbinding tussen Leiden, Delft en Rotterdam”, aldus de organisatie. De Vlietdagen barsten op vrijdagavond los in de sluis in Leidschendam met de Fratelli Piano Request Show”.

De ondernemers in het Huygenskwartier bereiden voor de zaterdag een groot Modespektakel voor. Op verschillende locaties kan het publiek tussen 12.00 en 17.00 uur kijken naar ruim 25 wervelende shows, vóór de winkels van de deelnemende modezaken.

In Leidschendam verzorgt de winkeliersvereniging Damplein op zaterdag een fantastisch muzikaal programma op het grote podium bij de Petrus en Pauluskerk.

In de ochtend is er tijd voor jong muziek- en danstalent van de Talentenloods en Dans aan de Vliet. Daarna is het meezingen geblazen met diverse Leidschendamse (Shanty) koren.

De avond wordt gevuld met optredens van The Scarlets (muziek uit de sixties), Helemaal Top en Captain Midnight XL met een gastoptreden van Emmaly Brown, finalist van de Voice of Holland 2014.

Ook bijzonder is de Solarboot van de TU Delft die op zaterdag van 11.00 tot 14.00 u. een rondje vaart in de Vliet t.h.v. de Petrus en Pauluskerk.

Zondag

In het Huygenskwartier, kunnen de inwoners eerst om 10.00 u komen smullen van het traditionele Stadsontbijt, aangeboden door het gemeentebestuur. Vanaf 13.00 u staan in het Huygenskwartier de mooiste oldtimers en motoren opgesteld. Op het Stationsplein vertrekken de historische blauwe en gele tram vanaf 12 uur voor een rondje Den Haag.

In Leidschendam begint de zondag lekker rustig met Lazy Sunday Music. Daarna staat Jeroen’s Jeugdshow op het podium. Stilstaan is daarbij heel moeilijk. Om 15.30 ontvangt Jeroen de kinderhelden van de Kids Heroes Fun Cruise op het podium.

En uiteraard ligt De Vliet tussen de Leidsekade en de Huygenshaven op beide dagen boordevol varend erfgoed. Bezoekers kunnen daarnaast heerlijk struinen over diverse markten met oude ambachten, nautische materialen en brocante spullen.De kinderen kunnen lopen over het water in Aquaballen, meedoen aan kinder- en scoutingactiviteiten en op zondag zwaaien naar allerlei vrolijke kinderhelden die meevaren in de Kids Heroes Fun Cruise, die om 14.00 u. vertrekt vanuit de Huygenshaven in Voorburg. Roeivereniging Rijnland en de Haagse Modelboten Club geven demonstraties.

Kijk voor het complete programma op www.vlietdagen.nl

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!