Op donderdag 1 maart organiseert GroenLinks Rijswijk een doe-avond over fietsen en openbaar vervoer. Samen met Fietsersbond en ROVER gaat fractievoorzitter Marieke Alberts verbetervoorstellen bedenken en knelpunten bespreken. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Met z’n allen op de fiets of met het openbaar vervoer; dat zou mooi zijn. Hoewel je de auto soms nodig hebt, is het gebruik ervan in de stad niet altijd handig en ook niet goed voor onze gezondheid en milieu. Hoe kunnen we de komende gemeenteraadsperiode het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer in Rijswijk bevorderen?

De Fietsersbond zet zich al tijden in voor asfaltering van fietspaden, uitbreiden van stallingsmogelijkheden en bewegwijzering. ROVER zet zich onder andere in voor uitbreiding van het ov-net en verbetering van de dienstregeling en halteplaatsen. GroenLinks Rijswijk maakt zich hard voor ov in RijswijkBuiten, meer fietstrommels en -nietjes en schone lucht. Gezamenlijk willen de partijen het fietsverkeer en het openbaar vervoer stimuleren.

GroenLinks Rijswijk nodigt iedereen uit met verbeterpunten voor het fietsverkeer en het openbaar vervoer een bijdrage te leveren. We denken daarbij aan zowel routes, als de veiligheid. Voorstellen om het openbaar vervoer (tram, bus en trein) goed af te stemmen op de bereikbaarheid en toegankelijkheid voor iedereen zijn eveneens erg welkom. Tijdens de bijeenkomst bespreken we ideeën, voorstellen en knelpunten. Het plan is om van de bruikbare suggesties een verbeterboek te maken, waar het gemeentebestuur de komende gemeenteraadsperiode mee aan de slag kan.

Donderdag 1 maart om 20.00 uur in het GroenLinks campagnehuis aan de Herenstraat 103 in Rijswijk. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!