In het kader van 750 jaar kerk in Rijswijk hebben alle Rijswijkse kerken een ‘open viering’. Bezoekers van de andere kerken kunnen dan langskomen om een kijkje te nemen in de “keuken”.

Op zondag 18 juni is er zo’n viering in de Benedictus en Bernadettekerk. Bent u benieuwd naar een eucharistieviering in de Benedictus en Bernadettekerk? Of vindt u het leuk om uw geloofsgenoten van andere kerken daar te ontmoeten? Dan bent u van harte uitgenodigd om langs te komen. De Benedictus en Bernadettekerk is aan de Sir Winston Churchillllaan 372 in Rijswijk. De gezamenlijke viering begint om 09.30 uur. Voorganger is pastoor W.P.J. Bakker. Het Geradus Majellakoor onder leiding van Ben van Oosten verzorgt de muzikale ondersteuning.

Deze zondag is dit jaar tevens het Hoogfeest van Sacramentsdag. Deze feestdag is elk jaar op de tweede zondag na Pinksteren. Het toeval wil dat in 1264 – ongeveer 750 jaar geleden – Paus Urbanus IV bepaalde dat deze feestdag jaarlijks door de Latijnse kerk gevierd moest worden.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!