Het is nu wellicht te koud om rustig in uw tuin in Rijswijk te gaan zitten om vogels te gaan tellen. Maar dat kan natuurlijk ook gewoon in huis wellicht achter geraniums of achter andere kamperplanten. Dit weekend telt heel Nederland tuinvogels tijdens de 15de Nationale Tuinvogeltelling.

Hoe werkt het/

Iedereen kan meedoen in 3 gemakkelijke stappen:
1. Tel op zaterdag 27 of zondag 28 januari 2018 een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon (hieronder vindt u meer informatie over een ‘balkontelling’). Vliegen de vogels alleen maar over uw tuin? Die tellen niet mee.
Scholen, kinderboerderijen en andere groepen kunnen van tevoren tellen op een moment dat hen schikt en al op vrijdag 26 januari hun telling doorgeven.
2. Noteer alle waarnemingen van een soort in uw tuin of op uw balkon. Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loopt u het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die u tegelijk hebt gezien. Dus: ziet u in uw tel-halfuur 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan geeft u door: 5 koolmezen.*
3. Uw telling geeft u op zaterdag 27 of zondag 28 januari 2018 gemakkelijk door via de app Tuinvogels of via deze website. Op dat moment staat het telformulier voor u klaar. Het wijst zich vanzelf!

Voor meer informatie: https://www.tuinvogeltelling.nl/

Fotograaf: Marc Wiek

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!