Volgens Beter voor Rijswijk krijgt ook de Prins Mauritsschool op de kruising van de Lindelaan en de Kerklaan een schoolzone. Dat maakte Ed Braam namens de partij op social media bekend. In de post op Facebook citeert BvR de gemeente: “De gemeente is voornemens om in het najaar te starten met de aanpak bij de Prins Mauritsschool.”

“De Lindelaan is als snelle sluiproute een racebaan geworden”, aldus het bericht van Beter voor Rijswijk. “De snelheidsmeter gaf met de regelmaat van de klok aan dat automobilisten met snelheden van bijna 60 kilometer per uur het zebrapad naderen.” Fractievoorzitter Ed Braam van Beter voor Rijswijk heeft naar aanleiding van deze klachten uit Oud Rijswijk hierover al in het voorjaar van 2016 vragen gesteld. “Er was ons beloofd dat hier snel iets aan zou worden gedaan. Vlak voor de verkiezingen bereikte ons eindelijk het bericht dat de gewenste schoolzone er gaat komen.”

Vanuit de gemeente Rijswijk kreeg BvR het navolgende bericht:
“Het college is deze school niet vergeten. Sterker nog, het college denkt aan alle scholen in Rijswijk want het college is van mening dat elk kind veilig naar school moet kunnen gaan. Vorig jaar is budget gereserveerd voor een aanpak voor alle scholen in Rijswijk. In de komende 3 jaar worden alle scholen in Rijswijk voorzien van een schoolzone.

De gemeente is voornemens om in het najaar te starten met de aanpak bij de Prins Mauritsschool. De school wordt benaderd en met de school wordt een participatietraject vormgegeven en de planning gemaakt. Momenteel wordt bij de Petrusschool een schoolzone gerealiseerd en de schoolzone bij de Wethouder Brederodeschool is in voorbereiding.

School, omwonenden, ouders maar vooral kinderen worden uitdrukkelijk betrokken. De aanpak omvat meer dan enkel materialen zoals borden en palen plaatsen. De school, ouders en omwonenden moeten ook hun rol pakken; met enkel infrastructurele maatregelen wordt geen veiligheid bereikt, het vraagt ook om ander gedrag en verkeerseducatie op school. Vanaf het moment dat een start/kennismakingsgesprek met de school heeft plaatsgevonden, wordt gecommuniceerd.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!