Op 16 februari is hij voor het eerst in de Rijswijkse Schouwburg te zien, maar het had weinig gescheeld of Benjamin van der Velden had zijn leven achter de piano weggedroomd. Totdat hij in de finale van een singer-songwritercompetitie terechtkwam.

Toen Benjamin in de finale van een singer-songwriter competitie terecht kwam, kreeg hij de smaak van het theater te pakken, en was er geen weg meer terug. Beschonken schreef hij zich in voor het eerste cabaretfestival dat hij tegenkwam, en zijn nog ruwe talent werd direct herkend. Ooit van het vmbo getrapt en nu als autodidact afgestudeerd aan het Conservatorium, ademt Benjamin muzikaliteit en bevlogenheid. “Benjamin maakt indruk met zijn liedjes die zowel qua taal als qua muziek van hoog niveau zijn. Zijn zoekende persoonlijkheid op het podium is boeiend om naar te kijken”, schreef de jury van het Griffioen/Zuidplein Festival, dat hem de juryprijs toekende.

Na het tweede festival (Groninger Cabaret Festival) zat hij terug in de trein met de persoonlijkheidsprijs in zijn tas. Reden genoeg om Benjamin van der Velden – een uitzonderlijk talent – de eerste tournee als ‘TVB new artist’ door het land te gunnen. Vijftig theaters, waaronder de Rijswijkse Schouwburg, onderschrijven zijn talent en maken deze tournee met zijn programma ‘Ik Ben’ mogelijk. Mis deze kans niet, en kom op 16 februari kennis maken met Benjamin van der Velden.

Ik Ben – Met Benjamin van der Velden
Vr 16 februari – 20:15
Rijswijkse Schouwburg
Tickets en informatie via www.rijswijkseschouwburg.nl

Nederland Haarlem 17 februari 2017.
Benjamin van der Velden.
Foto: Jan Boeve

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!