De fractie Onafhankelijk Rijswijk meldt donderdagochtend op haar website dat beoogd lijsttrekker Nicki de Haaij bij de fractie en het verenigingsbestuur van Onafhankelijk Rijswijk heeft aangegeven, Rijswijk helaas te moeten verlaten voor een woning in Den Haag. Onafhankelijk Rijswijk betreurt het vertrek van deze gedreven politicus. De partij beraadslaagt zich over de invulling van de rol van lijsttrekker.

Navraag bij De Haaij leert dat het betrekken van een woning in Den Haag, met gevolgen voor zijn politieke ambities in Rijswijk, de enige reden is voor de verhuizing, De Haaij: “Helaas, ik had graag voor Onafhankelijk Rijswijk de kar getrokken., maar werk en privé (dat is politiek) is lastig. Dus vandaar de move naar Den Haag. Er is geen vete of ruzie. De verhuizing is de reden. We konden geen geschikte eengezinswoning in Rijswijk vinden. Heel simpel, huis verkocht. Niets te vinden in Rijswijk dus verhuizen naar Den Haag.”

Dick Jense junior, bestuursvoorzitter van Onafhankelijk Rijswijk reageert: “We waren verrast over deze ‘kentering in zijn persoonlijke koers’. We zijn niet in de positie noch van zin om zijn persoonlijke onderbouwing te bekritiseren, maar zijn natuurlijk wel teleurgesteld dat wij sluitpost zijn in die afweging. Dat voelt natuurlijk nooit lekker – we zijn immers geen paar oude schoenen dat je weggooit. We hebben daarom ook niet het gevoel dat we de reden voor zijn besluit kunnen doorgronden. Maar we hebben in deze fase geen tijd om ons daarop stuk te bijten, de verkiezingen zijn in aantocht. Dat het zo afloopt is sneu voor zowel Nicki als voor Onafhankelijk Rijswijk. Ondanks dat heeft Nicki ons altijd gesteund, en daar zijn we hem dankbaar voor. We wensen hem alle goeds in Ypenburg.”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!