Vorige week stelden wij lijsttrekker Jeroen Weber van LP Rijswijk voor. Deze week geven wij het woord aan de nummers 2 en 3 op de kandidatenlijst van de LP Rijswijk, Willem Buising en Jonkheer Paul Just de la Paisières.

Willem Buising (rechts op foto) is de nummer twee op de lijst:
“Ik ben getrouwd en vader van een zoon en een dochter (beiden in de tienerleeftijd). Ruim 18 jaar geleden zijn mijn vrouw en ik vanuit Scheveningen naar Rijswijk gekomen. Na mijn studie Personeel- en Organisatiemanagement heb ik gewerkt als programmamaker bij een opleidingsinstituut van de gemeente Rotterdam. Vanuit de overtuiging dat digitale media de toekomst hadden ben ik in 1994 mijn bedrijf gestart in online marketing, -communicatie en webdevelopment. Tussen de bedrijven door heb ik (gast)lessen gegeven aan jonge ondernemende MBO’ers in de vakken Ondernemerschap en Economie.

Ik ben er van overtuigd dat Rijswijk meer ondernemerschap nodig heeft, ook binnen het bestuur. Visie en strategie, hand in hand met daadkracht en besluitvaardigheid, dat is naar mijn mening wat Rijswijk nodig heeft en wat ik met onze lijst van de LP graag wil brengen.”

Nummer 3 op de lijst is Jonkheer Paul Just de la Paisières (middelste op foto):
“Mijn naam is Paul Just de la Paisières , ik woon sinds 2014 in Rijswijk. In mijn werkzame leven ben ik geruime tijd directie- en staflid bij Center Parcs geweest. Daarnaast ben ik inmiddels ruim 43 jaar Honoraire Consul-Generaal van Costa Rica. Ook ben ik met veel plezier trouwambtenaar van de Gemeente Den Haag. Ik zie mijzelf als een man van de dialoog, in gesprek met elkaar bereik je uiteindelijk veel meer dan de manier van; ‘en zo gebeurt het’. Dat is de reden dat ik mij kandidaat stel voor de gemeenteraad van Rijswijk. Hierbij zullen mijn bestuurlijke en commerciële ervaringen zeker van pas komen.

De gemeente Rijswijk zal in de komende raadsperiode stevige keuzes moeten maken. Hierbij denk ik onder meer aan de aanpak van de zieltogende Plaspoelpolder en een leeglopend winkelcentrum ‘In den Bogaard’ en het ombuigen van het parkeerbeleid.

Een ander belangrijk punt voor mij is dat iedereen zich in Rijswijk thuis moet voelen, dus ook nieuwkomers. Het is het van primair belang dat nieuwkomers zich de Nederlandse taal goed eigen maken. Daarom geef ik zelf als vrijwilliger al geruime tijd taalles aan statushouders in Den Haag. Ik ben van mening dat het breder organiseren van taallessen in Rijswijk een goed idee zou zijn.”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!