De laatste maanden is het stelen van honden volop in het nieuws. De honden zouden door buitenlanders worden gebruikt voor hondengevechten. Je zou zeggen dat zoiets niet in Rijswijk kan gebeuren.

Isabel van der Velden uit Rijswijk denkt daar nu heel anders over. Tijdens het uitlaten van haar twee honden werd een van de honden bijna gestolen. “Ik had dit ook niet verwacht dat dit mij vanmorgen zou gebeuren. Ik lees vaak wel bijvoorbeeld in het zuiden en oosten dat honden uit tuinen en dergelijke worden gestolen. Maar dat het nu ineens zo dichtbij komt had ik nooit gedacht. Ik weet ook niet of dit al eens gebeurd is binnen Rijswijk of dat er mensen hun hond zijn kwijt geraakt. Eigenlijk te gek voor woorden. Hij wilde de riem van mijn hond pakken, zei nog iets tegen mij in gebroken Nederlands en ging in het Pools door. Wat hij toen zei: geen idee. Hij ging op de loop toen mijn telefoon ging en ik die wilde pakken. Mijn andere hond reageerde fel op hem, omdat ik die man een trap had gegeven hierop wilde mijn hond mij beschermen.

Inmiddels heeft Van der Velden online aangifte gedaan. “Heb ook een mail gestuurd. Dus ben benieuwd of ik er iets van hoor. Met de aangifte wordt gekeken welk bureau hierover gaat. Maar als ik donderdag nog niets heb gehoord sta ik vrijdag bij ze op de stoep. Ik ga nu voor zekerheid. En voor de volle 100% veiligheid van mijn honden. Mensen die mij kennen, kennen ook mijn honden. Die bekend staan al heel sociaal voor mens en dier.”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!