De komende maanden gaat Avalex 3.500 ondergrondse containers uitrusten met slimme sensoren, zogenaamde vulgraadsensoren. Door deze innovatieve oplossing voorkomt Avalex volle ondergrondse containers in Rijswijk.

Avalex kan met deze software op afstand alle containers in het Avalex-gebied monitoren. De vullingsgraadmeter peilt continu hoeveel afval er in een container zit. Via een simkaart geeft de sensor deze meetresultaten door aan de planning van Avalex. Als de software aangeeft dat een container snel vol raakt, wordt dit meteen in de route opgenomen om de container zo snel mogelijk te legen. Het resultaat: volle containers worden voorkomen en minder vuilniszakken naast de container.

Vanwege de voorspellende waardes van deze software, wordt zij ook gebruikt voor het optimaliseren van de minicontainer-, vierwielcontainer-, grofvuilroutes en de transporten voor de milieustraten van Avalex. Hierdoor gaat het serviceniveau van Avalex omhoog en zullen klachten afnemen.

Met behulp van vulgraadsensoren hoeven chauffeurs ook niet onnodig naar een locatie te rijden en halfvolle containers te legen, omdat ze van tevoren weten of de container vol is of niet. Er zijn dus minder vervoersbewegingen nodig. Dit is gunstig voor het milieu en scheelt tijd en kosten.

In april 2018 zullen alle containers in het Avalex-gebied voorzien zijn van een vulgraadsensor. Deze vulgraadsensoren zijn door Avalex voorzien mede als onderdeel van een moderniseringsplan die het bedrijf uitrolt.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!