Tijdens een bijeenkomst dinsdagochtend heeft burgemeester Michel Bezuijen samen met de politie en brandweer aangegeven dat het in Rijswijk in vergelijking met 2016 het vorig jaar veiliger was. Behalve de door ons al eerder genoemde inzet van politie en brandweer waren er nog een aantal andere conclusies

Hieronder nog wat (extra) cijfers (en conclusies)

Het aantal verwarde personen in Rijswijk nam vorig jaar toe met 48 procent. ‘De inzet hiervoor kost ons teveel tijd’, zegt Ronald Stoffer, de politiechef Rijswijk. ‘Daar moet een oplossing voor gezocht worden.”

De verhoogde inzet van de Brandweer Rijswijk had mede te maken met de stormen en de schade daardoor. Het aantal kleine brandjes is toegenomen.

Het aantal door de politie geregistreerde diefstallen van fiets is in 2017 424 en in 2016 495. Dit betekent een afname van 14%. Hierdoor is het beoogde resultaat van 2017 voor de afname van het aantal fietsdiefstallen met 10% gehaald.

In 2017 werden door de politie in Rijswijk 197 aangiften van diefstal uit woning geregistreerd, tegen 189 in 2016 en 211 in 2015. Dit betekent een lichte toename van 4%. Deze toename wordt voor een deel veroorzaakt door de stijging van babbeltrucs (diefstal uit woning).

Het totaal aantal door de politie geregistreerde opgerolde hennepkwekerijen in Rijswijk in 2017 is 18 tegen 19 in 2016. Afhankelijk van de feitelijke situatie is door de gemeente beoordeeld of bestuursrechtelijk gehandhaafd kon worden. Negen panden met een particuliere eigenaar (woningen, bedrijfspanden, kelder, garagebox) zijn bestuursrechtelijk gesloten. Voor negen woningen van woningcorporaties hebben zij in afstemming met gemeente zelf maatregelen getroffen, zoals het ontbinden van de huurcontracten.

Meerdere keren per jaar vinden in Rijswijk bijeenkomsten en demonstraties plaats die gepaard gaan met de nodige media- en politieke aandacht. Naast de maandelijkse demonstraties van EDEV bij BPRC op de Lange Kleiweg zijn spanningen tussen diverse etnische groeperingen regelmatig aanleiding voor het melden van een demonstratie. Denk aan de demonstratie van Eritreeërs en aan de Turkse/Koerdische demonstraties. De gemeente werkt in de voorbereiding nauw samen met de politie.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!