In Den Haag vond gisteren de Grand Opening plaats van de nieuwe Sportcampus Zuiderpark. Dit is met ingang van volgend schooljaar het onderkomen van de docenten en studenten van De Haagse Hogeschool van de opleidingen HALO en Sportkunde en International Sport Management. Ook studenten van het ROC Mondriaan (Lifestyle, Sport en Bewegen) komen te zitten op het sportcomplex dat plek biedt aan 1500 studenten.

Verhuismanager.com, het in Zoetermeer gevestigde bedrijf van Ton Kouwets, speelt een gewichtige rol bij dit megaproject. Zij kregen namens De Haagse Hogeschool de opdracht om hen bij te staan bij de inkoop en logistiek omtrent de inrichting van de werkruimtes, bibliotheek en studieruimtes. Ook helpt Verhuismanager.com bij het organiseren van de feitelijke verhuizing vanuit Laan van Poot naar de nieuwe locatie en het leegmanagement van de oude plek.

Sommigen werkten meer dan twintig jaar aan de Laan van Poot en zij verlaten die locatie met pijn in het hart. ,,Maar dat is niet voor lang! De pijn zal héél spoedig overgaan tot blijdschap en plezier,” zegt Ton Kouwets. De ondernemer, sinds 2013 gevestigd in ondernemerscentrum Sharebiz aan het Koraalrood 153 in Rokkeveen, is erg enthousiast over het spiksplinternieuwe complex.

,,Sommigen noemen dit de Haagse Heilige grond omdat hier voorheen het oude ADO-stadion stond. De middenstip is nog terug te vinden in het gebouw en het staat midden in de woonwijk. Hierdoor ontstaat er een ontmoetingsplek voor de wereldtop op het gebied van vele sporten en mensen uit Den Haag die gewoon heerlijk willen sporten. Zij kunnen gebruikmaken van sportfaciliteiten die top of the bill zijn.”

Kouwets liep tijdens de opening trots door het gebouw. In samenwerking met onder meer Gispen en de afdeling Huisvesting van De Haagse Hogeschool verliep de operatie voorspoedig. Zonder noemenswaardige problemen op het gebied van logistiek en levering. De aandacht van Verhuismanager.com richt zich nu op de volgende stap: de verhuizing. Deze zal vanaf 17 juli aanstaande plaatsvinden.

,,Een heerlijk vooruitzicht,” zegt Kouwets. ,,Het voortraject was prachtig om te doen, maar het geeft mij als verhuismanager altijd een enorme boost als ik de mensen op de nieuwe locatie aan het werk zie. Ik hoop echt dat ik nog eens zo’n project binnen een andere gemeente mag begeleiden. Het zou niet onverstandig zijn van een andere gemeente om mijn ervaring op dit gebied te benutten. Wij zijn in staat volledig te ontzorgen.”

Bron: Zoetermeers Dagblad

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!