In de Korfbal League was er al enkele seizoenen sprake van, maar vanaf komend seizoen is het in het volledige wedstrijdkorfbal toegestaan om per wedstrijd in plaats van vier keer nu acht maal te wisselen. Dit heeft dus ook gevolgen voor de korfballers van Refleks uit Rijswijk.

Opvallend in deze wijziging is dat gewisselde spelers terug gewisseld mogen worden, waarbij dus specifieke kwaliteiten van spelers als rebound en schotkracht in de slotfase extra benut kunnen worden.

Uitbreiding schotklok
Verder is er een uitbreiding van de schotklok tijdens de zaalcompetitie: nu is deze ook in de eerste klasse van de standaardteams en de overgangsklasse van de reserveteams van toepassing. Clubs die hier mee te maken krijgen, moeten de komende maanden wellicht nog zaken gaan regelen als bemensing van de jurytafel, aanschaf van de schotklok, plaatsbepaling van de jurytafel in de zaal en opleiding.

Bij een gelijke stand aan het einde van de competitie worden er geen beslissingswedstrijden om promotie of degradatie meer gespeeld. Deze regel was al enige jaren van toepassing bij reserveteams, maar wordt nu ook in alle standaardklassen toegepast. Het onderling resultaat over de competitieduels is nu bepalend.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!