Er staan geen wereldschokkende conclusies in de evaluatie van de Rijswijkse jaarwisseling 2017-2018. In een door de gemeente uitgebracht rapport komt naar voren dat de jaarwisseling rustig is verlopen en er geen grote en noemenswaardige incidenten hebben voorgedaan. Desondanks is de schade aan gemeentelijke eigendommen toegenomen in vergelijking met een jaar daarvoor.

Net als in de rest van het land was de jaarwisseling 2017-2018 in Rijswijk tamelijk rustig. Er deden zich geen calamiteiten voor en de politie heeft geen aanhoudingen verricht. Dat was een van de conclusies die staat in het evaluatie rapport van de gemeente Rijswijk.

Tegenvaller en ook opmerkelijk feit in het rapport is het toegenomen schadebedrag aan gemeentelijke eigendommen. De kosten van de schade hiervan bedragen € 18.120,- (exclusief de kosten voor inzet van politie, brandweer en Remondis). Dit schadebedrag is € 7.430,- hoger dan een jaar ervoor. Hierover zegt het rapport: “De grootste kostenpost is de vuurschade aan openbare bestrating met een bedrag van € 10.080,-. Deze schade is veroorzaakt door illegale vuren op de openbare weg, of vuren waarbij inwoners onvoldoende voorzorgsmaatregelen hebben genomen ter voorkoming van de schade. Voor drie locaties heeft de gemeente aangifte bij de politie gedaan met als doel de kosten op de overtreders te verhalen.”

In het rapport worden een aantal punten positief beoordeeld. Zo lijken de vuurwerkpreventie acties succesvol. Er werden totaal 1200 voorlichtingspakketten met vuurwerkbrillen, lonten en flyers onder de jongeren uitgedeeld. Gezien de vraag vanuit de wijken ziet de gemeente kansen om de vuurwerkvoorlichting de komende jaarwisseling uit te breiden. Ook de beloningsactie en campagne-flyer over het opruimen van de vuurwerkafval was geslaagd. Tenslotte werden ook de activiteiten voorafgaand aan de jaarwisseling goed ontvangen. De Sportief Besteed Groep organiseerde met de gemeente het zaalvoetbaltoernooi ‘Rijswijk de Baas’ en daarnaast verzorgde Buurtsportvereniging Happy Fit met Rijswijkse partners in het Rijswijkse Bos ‘Outdoor Lasergame’.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!