Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart krijgen Rijswijkers te maken met veel nieuwe gezichten en namen. Daarom stelt LP Rijswijk haar kandidaten aan u voor. Vandaag in deel 1 de lijsttrekker en oprichter van de LP Rijswijk; Jeroen Weber.

“Na vele jaren als organisator binnen de film- en televisie-industrie te hebben gewerkt maakte ik in 1998 de overstap naar de overheid. Een totaal andere wereld, maar voor mij was het ambtelijk apparaat destijds een geschikte plek om mijn bemiddelende en organisatorische eigenschappen in te zetten. Meer dan tien jaar heb ik bij diverse overheidsinstanties mijn diensten verleend. Dit voornamelijk in de functie van (senior)beleidsadviseur. Binnen mijn werkveld fungeerde ik als een spin in het web tussen bedrijfsleven, overheid en burgers. Bemiddelen, organiseren en resultaten boeken, was en is nog steeds mijn kracht.

Naast mijn werk bij de rijksoverheid heb ik in diverse nevenfuncties ruime politiek bestuurlijke ervaring opgedaan. Zo ben ik vele jaren vicevoorzitter van de Rijswijkse VVD geweest en was ik ook enkele jaren voorzitter van het Rijswijks Jeugdtheater. De afgelopen paar jaar heb ik met mijn public affairs bureau diverse opdrachten als lobbyist uitgevoerd, onder meer in opdracht van verenigde Haagse horecaondernemers. Daarnaast ben ik als zelfstandig ondernemer actief binnen de uitvaartbranche. De afgelopen jaren heb ik vele uitvaarten mogen begeleiden en nabestaanden kunnen ondersteunen.

Waarom dan nu de keuze voor lokale politiek? Medio 2017 heb ik de LP Rijswijk opgericht omdat ik van mening was dat het bestuur in Rijswijk al jaren een te afwachtende koers vaarde en weinig durf toonde. Het ontbrak in mijn optiek aan lange termijn denken, men liet zich te vaak leiden door de waan van de dag. Hierdoor is stilstand ontstaan op belangrijke dossiers, denk aan een leeglopende Bogaard en een troosteloze Plaspoelpolder, die niet aantrekkelijk is voor nieuwe bedrijven. Maar ook het op veel plekken verouderde en relatief eenzijdige woningaanbod heeft onvoldoende aandacht gehad. Rijswijk is nog niet klaar voor de toekomst. Kortom, er is werk aan de winkel, op vele dossiers.

Ik denk dat de LP Rijswijk met een frisse blik en een sterk nieuw team van professionals een wezenlijke bijdrage aan Rijswijk kan leveren, door buiten de geijkte kaders te denken en aan te pakken in plaats van praten.”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!