In een goed gevulde van Zwedenzaal in Rijswijk heeft Lokomotief met 92-59 gewonnen van Final4 kandidaat Red Giants uit Meppel. De wedstrijd was zeker niet van een al te hoog niveau mede doordat beide ploegen een aantal weken niet hadden getraind en gespeeld en daardoor scherpte misten.

In het eerste kwart weet Lokomotief steeds goede schotopties te creëren, maar is de ploeg erg slordig in de afwerking. Als Jan Driessen een drive snoeihard afdunkt, lijkt er wat meer beleving in de wedstrijd te komen. Red Giants kan vooral dankzij een aantal driepunters in de buurt blijven van de Rijswijkers. De thuisploeg heerst in de rebound en weet daardoor uit te lopen naar een 20-12 voorsprong aan het einde van het eerste kwart.

In het tweede kwart schakelt Red Giants om naar een zoneverdediging. Het duurt even voordat de thuisploeg de zone aanval goed neer weet te zetten en doordat men vaak in een te laag tempo speelt worden er te weinig goede kansen gecreëerd. Red Giants kan terugkomen tot 25-21. Dan wordt Branko Olij een paar keer goed vrijgespeeld en begint de aanval van de thuisploeg weer beter te lopen. Driepunters van Lennart Overdevest en Lars Jansen zorgen voor een ruime voorsprong vlak voor de rust. Rusland 40-23.

In het derde kwart loop Lokomotief snel en eenvoudig weg bij Red Giants na 2 scores van Martijn van Noordenne en een score en een driepunter van Lars Jansen: 49-25. Zonder echt goed te spelen heeft Lokomotief weinig tegenstand te duchten van Red Giants en dat zorgt er mede voor dat de thuisploeg af en toe erg slordig omspringt met de kansen die worden gecreëerd. Eindstand derde kwart: 68-41.

Willem van de Togt opent de score in het laatste kwart. Laurens Yperlaan speelt met heel veel energie en ziet zijn werklust beloond met een aantal fraaie steals. Ook weet hij in een paar minuten tijd drie driepunters binnen te schieten. De wedstrijd is natuurlijk al lang gespeeld en dat maakt het spel er niet aantrekkelijker op. Lokomotief boekt uiteindelijk een ruime 92-59 overwinning en blijft daardoor ongeslagen koploper.

Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij Akrides uit IJmuiden dat het als nieuwkomer verassend goed doet in de promotie divisie.

Scores: Lars Jansen 17, Branko Olij 15, Jan Driessen 11, Laurens Yperlaan 10, Lennart Overdevest 10, Martijn van Noordenne 9, Luke Essenstam 6, Steven Bontje 4, Willem van der Togt 4, Ivo de Vreede 4 en Kevin Joukes 2.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!