Door een overtuigende 48-64 winst op de basketbalsters van het Berlicumse Springfield heeft Lokomotief een grote stap gezet richting de Finale four. Het werd net als het thuisduel een fysieke uitputtingsslag. Verdedigend stond het als een huis. Slechts 48 punten tegen is een goede prestatie tegen dit team. Aanvallend speelden de ‘Loko ladies’ angstig het fysieke spel van de thuisploeg het met vlagen echt gevaarlijk. De scheidsrechters traden daar in de eerste helft in de ogen van de Rijswijkse basketbalers niet kordaat tegen op.

Na rust veranderde dat en werden de fouten van de Berlicumse ploeg wel afgefloten. Er werd aan Rijswijkse zijde als team gespeeld en iedereen bleef rustig en gefocust. Zo constateerde ook coach Cobbe van der Vuurst. “We hebben de wedstrijd gewonnen vanaf de vrijeworplijn. Met nog 2,5 minuten te gaan stonden we op 35 genomen vrije worpen en 28 waren raak. Dat is heel goed. Hoop dat we dit volhouden en zo komen we weer een stukje dichter bij de final four.”

Koploper Grasshoppers verloor verloor bij het Utrechtse Cangeroes, waardoor Lokomotief evenveel verliespunten heeft als de basketbalsters uit Katwijk.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!