In een behoorlijk fysieke wedstrijd heeft Lokomotief streekgenoot Leiden met ruime cijfers verslagen. De thuisploeg speelde zeker in de eerste helft een sterke wedstrijd.
Vanaf de eerste minuut zet Lokomotief de Leidenaren flink onder druk die daardoor regelmatig balverlies lijden. Via Branko Olij en Steven Bontje loopt Lokomotief uit naar 8-2. Als Jan Driessen een fastbreak verzilvert met een fraaie dunk brengt hij het publiek in beroering. Na een driepunter van Martijn van Noordenne is de stand 13-4. Leiden probeert met fysiek spel terug te komen in de wedstrijd en komt langzamerhand beter in zijn spel. Als Laurens Yperlaan binnen de lijnen komt geeft hij zijn ploeg een goede impuls door direct een driepunter binnen te schieten. Het kwart eindigt met een driepunter van Willem van der Togt in de zoemer. Eindstand eerste kwart: 32-16.

In het tweede kwart gaat Laurens Yperlaan door met scoren. Verdedigend heeft Lokomotief zijn zaakjes goed voor elkaar. De ploeg geeft veel druk en is scherp in de verdedigende rotaties. Na een driepunter van Luke Essenstam heeft de thuisploeg al vroeg een zeer ruime voorsprong opgebouwd: 39-18. Ook Ivo de Vreede zorgt voor een positieve impuls in zijn eerste minuten door direct de eerste bal die hij krijgt af te dunken. Als hij enkele aanvallen daarna wederdom een goed uitgespeelde aanval afdunkt staat het publiek op de banken. De wedstrijd wordt steeds harder en af en toe zelfs wat onsportief. De scheidsrechters proberen dit de kop in te drukken door een aantal onsportieve en technische fouten uit te delen. Aanvoerder Lars Jansen bepaalt met 2 rake vrije worpen de ruststand op 53-34.

Na de rust maakt Lokomotief direct duidelijk dat er voor Leiden niet veel hoop meer is op een goed resultaat: 58-35. De Rijswijkse verdediging staat nog steeds prima, maar aanvallend is de ploeg nu duidelijk wat minder scherp dan in de eerste helft. Relatief eenvoudige kansen worden gemist en dat maakt de wedstrijd wat minder aantrekkelijk voor het publiek. Toch weet Lokomotief het kwart winnend af te sluiten en daarmee de ruime voorsprong te consolideren. Eindstand derde kwart: 72-51.

In het laatste kwart blijft het aanvallend wat rommelig en zijn er slechts sporadisch wat hoogtepunten te bewonderen. Doordat Lokomotief verdedigend wel goed bij de les blijft weet het de bezoekers op slechts 11 punten te houden in dit kwart. Dat is voldoende om de voorsprong te vergroten en een ruime 88-62 te boeken.

Een goede overwinning voor Lokomotief tegen een ploeg die duidelijk meer kwaliteiten heeft dan de plaats op de ranglijst op dit moment laat zien. Volgende week heeft Lokomotief geen wedstrijd.
Scores: Lars Jansen 17, Laurens Yperlaan 16, Luke Essenstam 12, Branko Olij 9, Jan Driessen 8, Lennart Overdevest 7, Ivo de Vreede 6, Steven Bontje 6, Willem van der Togt, Martijn van Noordenne 3

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!