De Bibliotheek aan de Vliet in Rijswijk geeft op verschillende woensdagen een cursus ‘Leer creatief schrijven’. Deze wordt gegeven door de Rijswijkse schrijfdocent Sylvia Roes. De cursus begint op woensdag 6 september. Schrijfdocent en tekstschrijver Sylvia Roes laat u zien hoe leuk het is om te schrijven.

In zes lessen maakt u stap voor stap kennis met het schrijven van proza, poëzie en informatieve teksten. Met speelse oefeningen en uitdagende opdrachten ontdekt u uw creatieve mogelijkheden. U leert onder meer personages creëren, een boodschappenlijstje omzetten in een gedicht en alledaagse gebeurtenissen te gebruiken als inspiratiebron.

Tijdens de lessen schrijft u veel en u krijgt iedere keer een kleine huiswerkopdracht mee. Die bespreken we in de volgende les. Schrijfervaring is niet nodig, een redelijke kennis van de Nederlandse taal wel.

Sylvia Roes is zelfstandig schrijfdocent, tekstschrijver en communicatieadviseur. Zij woont en werkt in Rijswijk. Zij werkt onder andere voor gemeenten, maatschappelijke instellingen en het Nederlands Bureau voor Toerisme. Geef u snel op, want er is ruimte voor maximaal tien deelnemers.

Cursusavonden: woensdag 6, 13, 20, 27 september, 4 en 11 oktober Tijd: 19.30 – 22.00 uur Locatie: bibliotheek in Rijswijk, Generaal Eisenhowerplein 101 Kaartverkoop: www.bibliotheekaandevliet.nl of aan de balie in de bibliotheek

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!