Nieuwkomer Akrides heeft het Lokomotief behoorlijk lastig gemaakt. Toch trekt de koploper van de promotie divisie uiteindelijk aan het langste eind en boekt het een verdiende maar zwaar bevochten 53-64 overwinning.

In de openingsfase loopt Lokomotief direct uit naar een 0-7 voorsprong. De thuisploeg komt vervolgens terug tot 5-7, maar een driepunter van Jan Driessen zet de bezoekers weer op 5-10. Lokomotief verdedigt goed waardoor Akrides duidelijk veel moeite heeft om goede kansen te creëren. Aanvallend komt Lokomotief ook niet echt los, het afstandsschot wil niet vallen en dus komen de meeste scores vanuit de bucket. Eindstand eerste kwart: 9-16.

Rebounds
In het tweede kwart komt Akrides beter in de wedstrijd. Dankzij een aantal aanvallende rebounds weet de ploeg veel tweede kansen te creëren. Na een aantal driepunters komt de thuisploeg bijna langszij: 19-20. Als Lokomotief het aanvallend weer meer inside zoekt via Branko Olij gaat de aanval beter lopen en kan de ploeg weer een 22-28 voorsprong nemen. Na een driepunter van Lennart Overdevest is de voorsprong 11 punten, maar in de slotminuten kan Akrides toch weer dichterbij komen. Ruststand: 27-33

Boeiend
In het derde kwart schakelt Akrides om naar een zoneverdediging. Lokomotief weet de zone goed aan te vallen en steeds kansen onder het bord te creëren die meestal door Luke Essenstam en Branko Olij worden verzilverd. In het tweede deel van het derde kwart wordt er te veel van afstand geschoten. Beide ploegen schieten echter tegen een laag percentage en derhalve wordt er maar weinig gescoord. Toch is de wedstrijd boeiend doordat er hard wordt verdedigd en beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Eindstand derde kwart: 41-47.

Controle
Akrides probeert met een zonepress de Rijswijkse aanval verder te ontregelen, maar Lokomotief lijkt hier juist van te profiteren. Nadat de press is gebroken kan de ploeg een paar keer gemakkelijk scoren onder het bord en uitlopen naar 44-53. Na scores van Laurens Yperlaan en Branko Olij is de voorsprong 46-57 en vlucht Akrides in een time-out. Lars Jansen, die in de eerste 3 kwarten aanvallend niet echt zijn stempel kon drukken, lijkt eindelijk los te komen en kan via een aantal sterke penetraties de voorsprong van zijn ploeg vasthouden. Akrides blijft knokken voor een goed resultaat maar Lokomotief heeft de wedstrijd onder controle. In de slotminuten van de wedstrijd worden er veel fouten gemaakt en is het zaak voor Lokomotief om het hoofd koel te houden. Dat lukt en daarmee wordt de twaalfde overwinning veiliggesteld. Eindstand 53-64.

Scores: Branko Olij 14, Luke Essenstam 12, Jan Driessen 11, Lars Jansen 8, Laurens Yperlaan 7, Martijn van Noordenne 7, Lennart Overdevest 5.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!