Komende zaterdag –en daarvoor nog vrijdag tijdens de Christmas Shopping Night- is het de laatste kans om De Boekenmarkt van de Rotary Rijswijk in de Herenstraat 55 in Oud Rijswijk te bezoeken. De boekenmarkt, bestemd voor het goede doel, gaat maandag namelijk verhuizen naar een nieuw pand aan de Kerkstraat 7a.

Van de oude locatie in de Herenstraat mocht de Rotary Rijswijk gebruik maken. Maar dit pand wordt snel verhuurd. Daarom werd de verhuizing naar de Kerkstraat noodzakelijk. Maandag gaan de verschillende ‘ontvangers van gelden van goede doelen’ hun beste beentje voor zetten om de verhuizing snel te laten verlopen. En heeft u nog wat verloren uurtjes, en wilt u meehelpen met de verhuizing, laat het even weten op het mailadres van Ger Bulder: gmbulder@ziggo.nl

Bulder
“De Boekenmarkt voor het goede doel is vijf jaar geleden opgezet,” vertelt Ger Bulder, lid van de Rotary Rijswijk West. “Eens per jaar verkochten wij in de Bernadette Benedictuskerk tweedehands boeken voor de Voedselbank. Momenteel zijn we een stuk vaker open en bedienen we meerdere goede doelen, zoals voor Don Bosco, het Rijswijksjeugdtheater, de Zonnebloem en het Initiatief Park Hofrust om er maar een paar te noemen. Bij ons zijn de boeken net iets duurder dan bij een kringloopwinkel. Wij moeten er natuurlijk nog wel iets aan overhouden voor het goede doel.”

Ger Bulder met zijn vrouw toen ze werden geridderd vanwege hun verdiensten voor de Rijswijkse gemeenschap

Waterscouts
“Iedereen kan alle boeken in voorraad inleveren”, vertelt Bulder.” Wij kijken dan of we ze aan gaan bieden bij de boekenmarkt of we stellen ze ter beschikking aan de waterscouts van Dorus Rijkers die er weer geld mee ophalen door het als oud papier in te leveren. Voorlopig zijn vrijdagavond en zaterdag de laatste kans om de boeken te kopen voor het goede doel. Wij hopen begin februari op onze nieuwe locatie weer open te gaan.”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!