Afgelopen vrijdag stelde Onafhankelijk Rijswijk op de algemene ledenvergadering de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart vast. Opvallend in de top 10 van de nieuwe lijsttrekker Rob Korbijn, naast een hoop nieuwe namen, is de leeftijd van velen van hen. De eerste tien kandidaatsraadsleden hebben samen een gemiddelde leeftijd die de helft is van de zittende fractie; 37 jaar.

‘Jong, fris, energiek, intelligent, ambitieus en bomvol goede ideeën over hoe Rijswijk nog mooier kan worden.’ Zo beschrijft Onafhankelijk Rijswijk de nieuwe kieslijst zelf. De top 3 was al eerder bekend gemaakt; Rob Korbijn, Romy de Man en Arjan van den Bosch. Verder staan op de lijst twee ervaren ‘rotten’ (Dick Jense en Idzard Fischer) en verder nog vier dertigers en een twintiger.

In hun ‘verjongingskuur’ flankeert OR-oprichter en politiek veteraan Dick Jense de top 3. Hij doet dat doelbewust om zijn inhoudelijke kennis van ruim 32 jaar Rijswijkse lokale politiek over te dragen op de volgende generatie politici.

U kunt kennismaken met de meeste kandidaten op de lijst tijdens de borrel die Onafhankelijk Rijswijk op 2 februari tussen 17.00 – 19.30 uur heeft gepland in Herberg van Ouds ’t nest. Bent u erbij?

De top 10 OR-kandidaten
1 Rob Korbijn (37)
2 Romy de Man (22)
3 Arjan van den Bosch (24)
4 Dick Jense (68)
5 Sander Fischer (30)
6 Melanie van Biemen (27)
7 Idzard Fischer (56)
8 Caroline Verstraate (36)
9 Ron van der Beek (33)
10 Laurens de Putter (33)

Toeval bestaat niet. Althans dat denkt Onafhankelijk Rijswijk, als we de volgende verklaring voor alle getallen rond de kieslijst van de partij mogen geloven:

“Het antwoord op het leven, het universum en alles mag dan wel ’42’ zijn, het antwoord op de vraag: ‘wat is de gemiddelde leeftijd van de top 10 van OR-kandidaten?’ is nog veel mooier: ’37’. Naast dat het toevallig ook de leeftijd is van onze nieuwe lijsttrekker Rob Korbijn, is het toevallig ook de helft van de gemiddelde leeftijd van de zittende OR-fractie. Als we u nu nog vertellen dat toevallig 3 van de mensen op deze lijst het getal 7 als geluksgetal hebben, dan is de lijst met onzinnige trivia bijna compleet. Wist u dat de verkiezingen dit jaar toevallig op 21 maart worden gehouden? En 3 x 7 = …”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!