De gemeente Rijswijk wil meer kantoorgebouwen een nieuwe bestemming geven, zo meldt Omroep West op haar website. In de Plaspoelpolder en het gebied rondom winkelcentrum In de Bogaard moet kantoorruimte plaatsmaken voor onder meer woningen. Makelaarsvereniging NVM ziet veel kansen in de transitie die een gemeente als Rijswijk voorstaat, de leegstand is op veel plekken in onze buurt een groot probleem.

Binnenkort presenteert Rijswijk een nieuwe ‘toekomstvisie’ voor bedrijventerrein Plaspoelpolder. Daarin speelt ‘transformatie’ volgens de gemeente een belangrijke rol. Net als veel gemeenten in de regio worstelt Rijswijk met grote leegstand van kantoren. In de gemeente staat 25 procent van het totale aanbod van 900.000 vierkante meter kantoorruimte leeg, dat staat gelijk aan 45 voetbalvelden van 100 bij 50 meter. Alleen in Rijswijk.

Gebieden met veel kantoren hebben dus een structureel probleem. In deze regio kampen gemeenten als Rijswijk en Gouda met relatief veel leegstand. Sommige kantoorpanden staan jarenlang leeg, tot verdriet van de gemeenten. ‘Leegstand is de bron van verloedering. Daar moet je als gemeente en eigenaren wat aan doen’, zegt wethouder Ronald van der Meij (ruimtelijke ordening, Gemeentebelangen).

 

Bron: Omroep West

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!