Rijswijkse jongeren krijgen een actieve rol bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Op donderdag 22 februari is de aftrap met een jongeren-raadsvergadering .

Rijswijkse jongeren krijgen een actieve rol bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. De gemeente Rijswijk zet in op een hogere opkomst van jongeren en een sterkere betrokkenheid bij de lokale democratie. De komende zes weken wordt samen met jongeren en met scholen een uitgebreid activiteitenprogramma georganiseerd.

Op donderdag 22 februari is de aftrap met een jongeren-raadsvergadering . Dan gaan scholieren van het Rijswijks Lyceum, ROC Mondriaan en het Wellantcollege met elkaar in debat, ondersteund door de Rijswijkse gemeenteraadsleden. Net als de gemeenteraadsvergadering wordt deze rechtstreeks uitgezonden via de gemeentelijke website.

Voordat de jongeren hun raadsvergadering houden, krijgen ze op school les over lokale democratie en burgerschap. Ze leren over de gemeentelijke politiek, hoe deze is georganiseerd en welke partijen in de raad zitten. Gemeenteraadsleden komen in de klas de standpunten van hun partij toelichten en vertellen wat hun werk inhoudt.

Loco-burgemeester Van Hemert zal het raadsdebat op 22 februari voorzitten. De vergadering is voor iedereen van 13.30 tot 15.00 uur online te volgen op https://rijswijk.raadsinformatie.nl

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!