Jarno van Offeren voelt zich thuis als accountmanager MKB bij de Rabobank. Als geboren Rijswijker is hij blij met Rijswijk, naast Wassenaar en Voorschoten, als zijn werkgebied. “Wanneer klanten het hebben over specifieke Rijswijkse omstandigheden kan ik direct meedenken over bepaalde zaken.”

Via een interne trainingship, een stage en verschillende opleidingen is Van Offeren doorgestroomd als accountmanager MKB. “Ik leef als mijn hele leven in Rijswijk”, opent Van Offeren het gesprek. “Ik woon achter het station naast bedrijventerrein Harbour Village, toevallig ook een project waar ik mij bij de Rabobank mee bezig hou. Volgend jaar ga ik voor het eerst Rijswijk uit. We hebben een nieuwbouwwoning gekocht bij het Juliahof in Wateringen.”

Investeren
Van Offeren heeft, net als de meeste accountmanagers in deze regio, Den Haag (locatie Bezuidenhoutsweg) als standplaats. Van daaruit maakt hij zijn afspraken met klanten. Het voormalig groot badmintontalent blikt terug op de voorbije jaren die door de crisis moeizaam verliepen. “Het MKB heeft in de crisis de grootste klappen gekregen. Momenteel zien we wel dat de economie ook voor de MKB aantrekt. Niet alleen in cijfers, maar ook in de plannen die veel bedrijven nu maken. Men durft te investeren en heeft vertrouwen in het eigen bedrijf. Dat zien we ook bij de bedrijvenunits van De Comphaan en Harbour Village. Daar waar we vroeger moesten adviseren om in een huurpand te blijven zitten, beslissen de ondernemers nu om een bedrijfspand te kopen. Bedrijven investeren momenteel ook in personeel of het uitbreiden of vervangen van de inventaris.”

“Het verbinden zit bij de Rabobank in het DNA”

Dat Harbour Village en nu ook De Comphaan een groot succes is, heeft te maken met de inzet van verschillende partijen die ondanks de crisis vertrouwen bleven houden in de projecten. “Het zijn twee terreinen gelegen naast de snelweg,” vervolgt Van Offeren. “Vooral de lokale, maar soms ook de regionale ondernemers, komen zich vestigen op de beide bedrijfsterreinen. De panden zijn uitstekend geschikt voor ondernemers in het MKB. Van de hovenier tot de interieurdesigner. En het mooie is dat we deze ondernemers kunnen verbinden met elkaar. Ze kunnen elkaar helpen met diensten. Het verbinden zit bij de Rabobank in het DNA. We geven niet alleen geld, maar vragen ook waar bij de klant behoefte aan is. We zijn niet alleen de bank met het geld. We zetten ook andere tools in om de klant verder te helpen. Dat maakt het werken bij de Rabobank ook zo uitdagend.”

Harbour Village
Het partnership met ontwikkelaar Heembouw in de bedrijfsunitsprojecten Harbour Village en De Comphaan is uitstekend. “In eerste instantie moesten wij 10 ondernemers teleurstellen. Maar nadat Heembouw vroeg of wij een extra effort konden doen, hebben we alsnog 7 ondernemers met toekomstperspectief kunnen helpen. Uiteindelijk is Harbour Village een groot succes. En met de verkoop van De Comphaan gaat het ook erg goed. Als Rabobank zijn we natuurlijk bekend met deze projecten en kunnen snel schakelen. “

Indien Rijswijkse ondernemers vragen hebben kunnen zij Jarno van Offeren bellen op 06 10 29 12 20.

Voor meer informatie over de projecten Harbour Village en De Comphaan, ga naar: http://www.harbour-village.nl/ en http://www.comphaan.nl/

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!