Ook zaterdag is het de mannen van Inter Rijswijk niet gelukt om een vijfde set te winnen. Tegenstander Zaanstad kaapte in de Marimbahal met de 2-3 zege twee dure punten voor de neus van de thuisploeg weg. Hierdoor hebben de volleyballers van coach Willy Steenbakkers nog maar twee wedstrijden de tijd om de dreigende degradatie af te wenden.

Inter verloor het eerste duel in de degradatiepoule al van Vallei Volleybal Prins en kon zich zaterdagavond in de poule van drie ploegen dus geen nieuw verlies permitteren. Toch begonnen de Rijswijkse lange mannen slecht, de eerste set ging met 20-25 verloren. Het tweede bedrijf werd enorm spannend en dat is dit seizoen niet in het voordeel van Inter. Ook dit keer moesten de Marimbahalbewoners met 25-27 het hoofd buigen, waarmee het 0-2 in sets was en degradatie nagenoeg een feit.

Maar Inter herpakte set. En hoe. De derde set werd overtuigend met 25-14 gewonnen en het geloof in een ontsnapping was er weer. Toen ook de vierde set met 25-19 werd gewonnen en het dus 2-2 was, ging de volle Marimbahal er goed voor zitten. De avond eindigde echter toch in een deceptie. Inter heeft dit seizoen slechts eenmaal een beslissende set gewonnen, alle andere keren ging deze naar de opponent. ZO ook zaterdagavond. Zaanstad sleepte met 10-15 de 2-3 winst binnen en is daarmee zo goed als veilig voor lijfsbehoud. Degradatie gaat dus waarschijnlijk tussen Vallei Volleybal Prins en Inter. De Rijswijk zullen dan de thuiswedstrijd tegen VVP met 3-0-3 of 3-1 moeten winnen en kijken of het nog een puntje kan sprokkelen in de return bij Zaanstad.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!