In het kader van het project “Baas van Morgen” was de 14-jarige Ikenna Unogu, leerling van het Rijswijks Lyceum, één dag de baas van Haaglanden Medisch Centrum (HMC). “Super gaaf om mee te doen en hier een dagje als baas te mogen rondlopen.”

Stichting JINC heeft het project “Baas van Morgen” in het leven geroepen om leerlingen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand te laten ervaren hoe het is om de baas van een instelling of bedrijf te zijn. Mogelijk motiveert dat leerlingen ook om door te leren en te zijner tijd daadwerkelijk leiding te geven aan een bedrijf.

VMBO-leerling van het Rijswijks Lyceum Ikenna Unogu was één van de 200 leerlingen in Nederland die meedeed aan het project. Ikenna werd donderdag op het HMC ontvangen door Paul Doop, die het project van harte steunt. “Een jongere een dag op de stoel van de baas levert twee vliegen in één klap”, zegt de voorzitter van de raad van bestuur van HMC op de website van het medisch centrum. “Verfrissende ideeën voor de organisatie en een onvergetelijke ervaring voor de jongere. En het biedt een jongere de kans om zijn of haar perspectief te verbreden.”

De dag van Ikenna was goed gevuld. Hij doorliep een bliksemstage bij verschillende afdelingen van HMC Bronovo, waarbij hij van binnenuit kon zien hoe een ziekenhuis werkt. “Het is super gaaf om mee te doen en hier een dagje als baas te mogen rondlopen”, zegt Ikenna op www.haaglandenmc.nl. ”Het was echt een leuke, leerzame en interessante dag en de mensen van HMC waren erg aardig.”

Meer op: https://www.haaglandenmc.nl/nieuws/nieuwe-baas-voor-hmc-voor-een-dag

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!