Tramrestaurant Hoftrammm, het eerste rijdend tramrestaurant van Nederland, rijdt sinds 1 juni ook door Rijswijk, ook al is het maar voor een klein deel. Sinds 11 mei 2014 staat de voormalige Haagse tram, met nummer 3035, letterlijk op de rails. In de Hoftramm wordt minimaal vijf keer per week een heerlijk 4-gangendiner bereid, afkomstig van tv kok Pierre Wind, en uitgeserveerd aan maximaal 44 gasten.

Na iets meer dan drie jaar en nu ruim 950 ritten op de teller, is de opstaplocatie van Tramrestaurant Hoftrammm sinds 1 juni gewijzigd en kunnen de gasten op- en afstappen op het Stationsplein in Voorburg

De culinaire rondrit, in de compleet gerenoveerde tram, vertrekt de komende maanden vanaf Voorburg Station en gaat via de Prinses Mariannelaan naar de Geestbrugweg en slaat rechtsaf richting de Rijswijkseweg. Het betekent dat de Hoftramm een deel door Rijswijk komt.

Tijdens de 2¼ uur durende culinaire rondrit komen vele bezienswaardigheden voorbij zoals het Vredespaleis, Plein 1813, de Hofvijver en het Binnenhof. En sinds 1 juni is aan deze route dus ook Voorburg (en een klein deel van Rijswijk) toegevoegd. Ook voor de Rijswijker is het leuk om met de Hofftrammm mee te rijden. De opstaplocatie is in ieder geval dichtbij.

Meer info is te vinden op de site: www.hoftrammm.nl.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!