Op zaterdag 10 juni was iedereen van harte welkom bij het Wellantcollege aan de Huis te Landelaan te Rijswijk. Er werd een grote, gratis toegankelijke informatie- en inspiratiemarkt georganiseerd. Een leuk uitje voor iedereen die meer wilde weten over hoe zijn eigen leefomgeving groener en duurzamer te maken.

In de tuinen was een leuke markt uitgezet waarin studenten en docenten van Wellantcollege en organisaties als de Vogelbescherming, het Hoogheemraadschap, hoveniers, een imker, Operatie Steenbreek en nog vele anderen de bezoekers adviseerden over het mooier en duurzamer maken van een tuin, balkon of dak! Ook was er een Groencafé met hapjes en drankjes om even bij te komen van alle activiteiten.

De Inspiratiemarkt werd mede georganiseerd door Platform Groen Rijswijk. Jannie Marck: “Platform Groen in Rijswijk wil graag alle Rijswijkers inspireren om de eigen leefomgeving zo om te toveren dat het niet alleen duurzamer en mooier wordt, maar dat het er ook goed toeven is voor bijen, vlinders en vogels.”

Aansluitend was er ook een door het Groenloket van de gemeente Rijswijk georganiseerde fietstocht langs groene initiatieven in Rijswijk. Ook deze fietstocht werd gehouden in het kader van de The Green Days van het Wellantcollege. De politiek was goed vertegenwoordigd, de zon scheen en ze had de wind mee………

Foto’s en video door Wim Mecksenaar:

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!