Tijdens de uitzending van Team West op dinsdag 5 september vroeg de politie aandacht voor een inbraak op de Generaal Spoorlaan.

Op dinsdagmiddag 4 april werd er ingebroken in een flatwoning aan de Generaal Spoorlaan. Daarbij werden onder andere sieraden gestolen. Bewakingscamera’s filmden de drie verdachten.

De bewoner ontdekte die middag bij thuiskomst de inbraak. De cilinder van het voordeurslot was eruit gehaald en de hele woning was doorzocht. Er bleek een roze hoedendoos te zijn gestolen met daarin veel sieraden. Verder was er een geldbedrag meegenomen en een antiek goudkleurig kruis. Dit kruis is ongeveer 200 jaar oud, is 7 cm lang en 4,5 cm breed en is bewerkt met versieringen. Het was van de vader van de bewoner en heeft dus een grote emotionele waarde voor hem. Mede dankzij een goede verklaring van een buurtbewoner zijn de vermoedelijke inbrekers op camerabeelden gevonden. Een van de vrouwen heeft tijdens de inbraak voor de deur van de woning gestaan.

Herkent u de drie verdachten of heeft u ze misschien vaker in de buurt van de Generaal Spoorlaan gezien? Of heeft u meer informatie over het antieke goudkleurige kruis? De recherche komt dan graag met u in contact via 0900-8844. Meld u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Zie voor beelden van de inbrekers op de volgende link: (eerste onderwerp): https://www.omroepwest.nl/tv/programma/170000122/Team-West/aflevering/170114269

Bron: Team West – Omroep West

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!