De volleyballers van Inter Rijswijk zijn er dit seizoen niet in geslaagd zich te plaatsen voor de play-offs. De Rijswijkers moeten er nu voor zorgen zich te handhaven op het hoogste volleybalniveau. Dan moeten de Marimbahalbewoners zorgen dat ze de komende maand in de degradatiepoule niet als laatste eindigen.

Bijna plaatste Inter zich twee weken geleden alsnog voor de play-offs. In de slotwedstrijd tegen latere bekerwinnaar Taurus kwam het 2-0 voor maar de broodnodige derde setwinst kwam er niet. Geen happy end dus in de bloedstollend spannende strijd om de zevende plaats.

Zaterdag gaat de degradatiepoule van start. Daarin strijden de mannen van Willy Steenbakkers tegen Vallei Volleybal Prins en Zaanstad om twee veilige plekken. In vier wedstrijden moet Inter laten zien dat het in de Eredivisie thuishoort. Zaterdag speelt Inter de eerste wedstrijd uit bij Vallei Volleybal Prins. Daarvan werd in de reguliere competitie tweemaal relatief eenvoudig gewonnen. Daar kan best nog wel een derde keer bij.

Competitieschema Inter Rijswijk in degradatiepoule
Zaterdag 24 februari
20.00 uur
Vallei Volleybal Prins – Inter Rijswijk

Zaterdag 10 maart
19.30 uur
Inter Rijswijk – Zaanstad

Zaterdag 24 maart
20.00 uur
Zaanstad – Inter Rijswijk

Zaterdag 7 april
19.30 uur
Inter Rijswijk – Vallei Volleybal Prins

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!