Op zaterdag 17 juni was er wederom een succesvolle editie van de 3e Helft Cup bij de Rijswijkse voetbalclub Semper Altius. Dit jaar waren er zelfs 2 extra teams waardoor we met 10 teams konden starten.

Dat het warm zou worden was al bekend maar het warme kunstgras maakten het een paar graden extra warmer. Bij deze editie waren ook veel Semper Altius leden aanwezig die ook graag een bijdrage wilden leveren aan de 3e Helft Cup. Het was een gezellige mix van jong en oud op de velden. Met name sommige veteranen hadden het zwaar maar opgeven hoorde er niet bij. Semper Altius VE1 slaagde er zelfs in om knap als 4e te eindigen.

De 3e Helft Cup is plezier, gezelligheid en een hele lange 3e helft. Dat er eerst nog gevoetbald moest worden was voor sommige weer even wennen. Na 4 wedstrijden van 20 minuten was het voor de meeste wel welletjes en ze verheugden zich al op de BBQ.

De spelers van Semper Altius 5 blijken echter echte toernooi voetballers te zijn. In  de poule wedstrijden waren ze moeilijk te kloppen en in de finale werd  nipt met 1-0 van KMD gewonnen. Net als vorig jaar viel de cup met de grote oren ten prooi aan dit team.

Na de finale mochten de dames van Semper Altius zich presenteren aan het publiek en wat eerst nog onwennig leek maakte plaats voor enthousiasme. Na hun onderlinge wedstrijd merkten zij ook dat teamspirit erg belangrijk is. Veel succes in de competitie dames.

De grote winnaar van de dag was echter Kinderhotel Mappa Mondo in Rijswijk. Net als voorgaande jaren stond de 3e Helft Cup in het teken van een goed doel. De gulle bijdrage van spelers en supporters heeft uiteindelijk een mooi bedrag opgeleverd van € 434,70. Een fantastisch resultaat!

Op dinsdag 20 juni heeft Edley Birdja de cheque van € 434,70 overhandigd aan Eveline Tancil van Mappe Mondo.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!