De sociale paragraaf in het partijprogramma van GroenLinks heet; ‘Rijswijk, stad voor álle inwoners’. De partij wil dat iedereen in de stad meedoet, maar maakt zich zorgen om de groeiende ongelijkheid in de stad. “Dat proces willen we keren.”

GroenLinks Rijswijk wil ruimte geven aan initiatieven van inwoners, professionals en organisaties die de stad eerlijker, mooier en schoner helpen maken. Het loket ‘stadskracht’ voor bewonersinitiatieven helpt hierbij volgens de partij bij. Ook wil het dat iedereen kan meedoen. Via betaald werk, school, mantelzorg of vrijwilligerswerk. Als dat niet lukt, is het een taak van de overheid om mensen te helpen, bijvoorbeeld met extra ondersteuning of begeleiding. Ook op het gebied van schulden- en armoedeproblematiek en het naar werk begeleiden van mensen heeft de partij concrete plannen.

GroenLinks wil dat inwoners meer te zeggen krijgen door hen te laten meedenken en meebeslissen over de plek waar ze leven, wonen, werken en ontspannen én initiatieven te laten nemen.“In Rijswijk wonen vrije, autonome en mondige burgers. Wij willen dat mensen kunnen meepraten en meedenken. Sámen zoeken we naar nieuwe manieren van discussie en samen zoeken we naar kansen voor de stad en oplossingen voor problemen in de stad. Want alleen sámen maken we de stad.”

Meer over de standpunten van GroenLinks Rijswijk vindt u hier.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!