De fractie GroenLinks Rijswijk organiseert twee thema-avonden in hun Campagnehuis dat zich bevindt in de Herenstraat 103 in Rijswijk.

Op maandagavond 5 februari is er een discussieavond over circulaire economie. Hergebruik van spullen. Nieuwe grondstoffen maken van restmaterialen. Hoe doe je dat? Daarover gaat het tijdens de discussieavond. Iedereen is vanaf 20 uur welkom in het Campagnehuis van GroenLinks.

Recycle-economie, kringloopeconomie, circulaire-economie: het zijn verschillende woorden voor hetzelfde begrip. Het gaat erom spullen en materialen eindeloos opnieuw te gebruiken. In deze circulaire economie bestaat geen afval. Goed voorbeeld is één van de deelnemers aan de bijeenkomst, Annelies Goedbloed, oprichter van de Haagse Zwam. In haar paddenstoelenkwekerij kweekt zij met behulp van koffiedik duizenden kilo’s oesterzwammen, die aan lokale restaurants worden geleverd.

Op donderdag 8 februari is er een thema-avond over jeugd, zorg en samenleving. Hoewel ouders en verzorgers als eerste verantwoordelijk zijn voor de opvoeding en verzorging van hun kinderen, hebben ze soms hulp nodig. Gemeenten zijn sinds 2015 verantwoordelijk daarvoor. En dat gebeurt in de vorm van jeugdzorg, jeugdbescherming en jeugdreclassering. Dat is maatwerk. De vraag is of dat allemaal goed gaat en of het niet beter kan. De thema-avond begint om 20.00 uur in de Herenstraat 103 in Rijswijk.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!