Met de ‘verkoop’ van potjes schone lucht uit Vlieland, Davos en British Colombia heeft GroenLinks Rijswijk op een ludieke manier aandacht gevraagd voor de luchtkwaliteit in Rijswijk. De actie is onderdeel van de ‘Week van de Schone Lucht’ die tot en met dinsdag loopt.

Rijswijk is na Rotterdam de gemeente met de slechtste luchtkwaliteit van Nederland. Daarom is dit voor Groen Links Rijswijk een belangrijk onderwerp in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. De partij riep mensen op om in het Campagnehuis in de Herenstraat schone lucht te kopen. “Mensen reageerden positief op deze actie en namen graag een potje mee”, vertelde fractievoorzitter Marieke Alberts over de symbolische verkoop van schone lucht.

“Deze plaatsen hebben we niet zomaar gekozen”, antwoordt Alberts op vragen van het Rijswijks Dagblad. “Vlieland is de gemeente met de schoonste lucht van Nederland, Davos staat van oudsher al bekend als kuuroord voor mensen met astma en andere longproblemen en landelijk British Colombia in Canada heeft van al het landoppervlak van de wereld de schoonste lucht.”

Ook op social media werd er gereageerd op de actie. Zo vroeg PvdA Rijswijk raadslid Jos Bolte op Twitter of er ook potjes met Rijswijks lucht te koop waren. Groen Links reageerde daar gevat op: “Schone lucht uit Rijswijk is helaas (nog) niet verkrijgbaar.”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!