Groen Links Rijswijk maakt zich grote zorgen om de luchtkwaliteit in de stad. “Rijswijk is, na Rotterdam, de gemeente met de slechtste luchtkwaliteit van Nederland”, aldus de partij. Daarom heeft de partij een online petitie opgesteld en roept Rijswijkers op deze te tekenen.

Luchtvervuiling veroorzaakt ziektes zoals kanker, hart- en vaatziekten en longaandoeningen. Het staat in de top 3 van veroorzakers van ziekte en sterfte in Nederland, samen met roken en overgewicht. Vooral kinderen en oudere mensen zijn gevoelig voor luchtvervuiling.

Groen Links Rijswijk wil dat de gemeente maatregelen neemt om de luchtverontreiniging in de stad terug te dringen. Om deze wens kracht bij te zetten, is er op de site van de partij een online petitie opgesteld die digitaal ingevuld kan worden. “Iedere Rijswijker heeft recht op schone lucht. Roep daarom de gemeente op om de luchtvervuiling aan te pakken; teken voor gezonde lucht in Rijswijk. Gemeente Rijswijk, neem snel meer maatregelen voor gezonde lucht!”

De petitie kunt u vinden op: www.rijswijk.groenlinks.nl/schonelucht

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!