Zaterdag 17 maart aanstaande is het weer Landelijke Compostdag. Dan kan er bij de zes milieustraten van Avalex gratis compost opgehaald worden. Hiermee bedanken de gemeente Rijswijk en het afvalverwerkingsbedrijf de inwoners voor hun inspanningen om groente-, fruit- en tuinafval en ander groenafval gescheiden aan te leveren. Inwoners krijgen hun ingezamelde afval terug in de vorm van compost!

Landelijke Compostdag 2018 valt dit jaar op zaterdag 17 maart. Dan kunnen inwoners van Rijswijk op vertoon van hun Avalex pasje weer zelf hun compost scheppen. Het is wel raadzaam om een stevige zak of een emmer mee te nemen om de compost in te vervoeren. Wees er op tijd bij, want op is op. Ook inwoners van een wijk, straat of flat waar organisch afval niet gescheiden wordt ingezameld, kunnen compost scheppen. Kijk op www.avalex.nl naar de locaties van Avalex en de openingstijden.

Het afgelopen jaar is zo’n 20.000 ton groente-, fruit- en tuinafval ingezameld in het verzorgingsgebied van Avalex. Dit levert ongeveer 6.000 ton compost op. Voor veel mensen is het scheiden van gft-afval en groenafval (snoeihout, takken, gras) de gewoonste zaak van de wereld.

Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast bespaart composteren geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!