Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Vrienden van de Rijswijkse Schouwburg is er een nieuw project voorgesteld. In de week voorafgaand aan de presentatie van het volgende seizoen, als het programma bekend is, proberen wij op een speciale avond mensen met elkaar in contact te brengen die het vervelend vinden om alleen op pad te gaan, zodat zij samen kunnen afspreken voor een avondje theater. Mensen met een gemeenschappelijke interesse, zoals toneel, opera of cabaret bv. U wordt tijdig via de VriendenFlits geïnformeerd over de bijzonderheden.

Na de koffie werd iedereen welkom geheten door onze voorzitter Ger Bulder. Zijn toespraak duurde langer dan hij zelf dacht, door het vele goede nieuws dat hij te vertellen had. Dankzij de goede wil van Marc Schultheis kunnen Vrienden meedelen in het grote genieten als zij een nieuwe Vriend aanbrengen, want niet alleen deze nieuwe Vriend krijgt 2 kaarten gratis voor een voorstelling naar keuze mits niet uitverkocht, de aanbrenger krijgt er 2 voor de prijs van 1.

Natuurlijk kwam het jaarlijkse geschenk van de Vrienden aan de Schouwburg aan de orde. In het verleden was dat de babyvleugel voor de kleine zaal, het zitje met de Face stoelen en kleedkamerstoelen die niet alleen mooi zijn, maar ook lekker zitten en het scheidingsgordijn die de grote zaal omtovert tot een middenzaal. Dit jaar is het een inklapbare tribune voor de kleine zaal. Het grote bedrag dat hiermee gemoeid is zal in 5 jaar worden betaald, zodat dit project de komende jaren door loopt.

De intentieverklaring werd onder toezicht van alle aanwezigen ondertekend door Marc Schultheis als schouwburgdirecteur, Ger Bulder en Rob vd Ham als respectievelijk voorzitter en penningmeester van het Bestuur van de Vrienden. Met een glaasje bubbels werd een toast uitgebracht om dit te vieren en aan de grote glimlach op hun gezichten is het een overeenkomst tot ieders tevredenheid!

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!