In september is Hoek Hoveniers gestart met de toepassing van groen bij de nieuwbouw van het European Patent Office in Rijswijk. Een prachtig project waarbij verticaal groen en diverse thematuinen centraal staan.

Het ontwerp van het gebouw en de groenbeleving zijn door de franse architect Ateliers Jean Novel en de Nederlandse architect Dam en partners ontworpen. Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten maakte de beplantingsplannen. Vervolgens hebben zij de vertaling gemaakt naar de juiste soorten en de technische uitwerking om de beplanting op hoogwaardig niveau te laten slagen.

Het groen draagt bij aan een uitzonderlijke en gezonde werkomgeving. Een uniek gebouw dat wordt omringd door een grote waterpartij. Door de lagere entree ten opzichte van het water, lijkt alsof de bezoekers ‘door het water’ het gebouw betreden.

We lichten één onderdeel van het ontwerp verder uit, om een beeld te schetsen hoe complex het is. Het gehele gebouw beschikt op de lange zijden over een second skin. Een zogeheten extra laag op 6 meter afstand van het echte gebouw waarin speciale bakken met beplanting in een stalen frame geplaatst worden.

epo-groen-2 epo-groen-1
Bron: Hoek Hoveniers

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!