In het Grand Winston Best Western Plus Hotel werd dinsdagmiddag de eindejaarsbijeenkomst van de BBR gehouden. 

Klaas Aantjes, de voorzitter van de BBR, opende de drukbezochte (130 personen) bijeenkomst en blikte terug op de bijeenkomsten en het overleg met de gemeente in verband met de visie Plaspoelpolder. De BBR wil geen woningen in de Plaspoelpolder, maar  wel aan de rand. “We moeten ruimte houden voor bedrijven en daar moeten bewoners geen last van hebben. Verder moeten we als snelst groeiende stad van Nederland de werkgelegenheid bevorderen.”

Het Grand Winston hotel is halverwege 2016 onderdeel geworden van de Best Western Plus en hotelmanager Kevin Katsman, gastheer van de middag, vertelde iets over de gewijzigde formule en mogelijke uitbreiding.

Wethouder Marloes Borsboom vertelde iets over de Cultuurvisie en de Cultuur Factory. Een bijeenkomst van mensen die de cultuur omarmen en op het zelfde moment, maar dan een etalage lager, overlegden over de toekomst van de cultuur in Rijswijk.

Tenslotte was het woord aan Commissaris van de Koning,  Jaap Smit, die met een vlammend betoog inging op het belang van de economische ontwikkeling in de provincie en de Metropoolregio Den Haag Rotterdam. Verder vertelde hij dat burgers veel klagen over de overheid. De burgers zien zichzelf als consument, maar zouden zichzelf meer als onderdeel en misschien uitvoerders van de overheid mogen zien.

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!