De fractie Gemeentebelangen Rijswijk heeft een reactie gegeven op het terugtreden van raadslid en voormalig fractieleider Idzard Fischer.

“Onderdeel uitmaken van een politieke partij – of groep van gelijkgestemden – vraagt om vertrouwen, onderlinge saamhorigheid en wederzijds respect. Luisteren naar elkaar en gebruik maken van de aanwezige expertise. Immers, succes is collectief! Kwaliteit komt voort uit een optimale samenwerking en niet vanuit een individuele activiteit. Veruit de meeste mensen putten hieruit hun energie en delen die graag met anderen.”

“Als groep creëer je hiervoor de mogelijkheden en openingen. Worden deze kansen niet benut en zijn er democratisch keuzes gemaakt, dan nemen die geen keer. Wanneer er dan vanuit het individu een koerswijziging wordt ingezet, groei je inderdaad snel uit elkaar.”

“De impulsieve beslissingen zonder overleg en onderlinge stoelendans binnen de raad is ons niet vreemd. Het kiesstelsel laat dit ook toe dus heeft het geen nut hierover een discussie op te zetten. Gelukkig gaat GBR met lijsttrekker Ronald van der Meij met een fris, nieuw, ambitieus en verjongend team de verkiezingen in en hoopt haar ambities en bestuurlijke ervaring in een nieuwe coalitie verder te ontplooien. GBR blijft de lokale partij die luistert naar zijn inwoners en dichtbij staat, maar meer dan ooit bezig is met de ontwikkelingen van onze snelgroeiende gemeente Rijswijk.
Wij wensen de heer Fischer veel succes met alles waar hij verder mee bezig is en danken hem voor zijn inzet bij GBR.”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!