Eind 2017 worden weer de vrijwilligersprijzen uitgereikt. De gemeente Rijswijk ziet er een stuk beter en gezelliger uit door de inzet van de vele vrijwilligers die Rijswijk rijk is. Weet u iemand die zich fantastisch inzet voor de goede zaak en verdient hij of zij extra aandacht, laat het de gemeente dan weten.

Dit jaar gaat het anders dan voorgaande jaren. Er zijn vier categorieën waarin prijzen worden uitgereikt:

  1. Jongeren (tot 25 jaar)
  2. Individueel (vanaf 25 jaar)
  3. Groep (vanaf 3 personen)
  4. Buurtinitiatief (initiatieven vanuit de buurt of wijk, groep of individueel, die bijdragen aan de samenhang in de straat, buurt of wijk)

Het maakt niet uit hoe lang iemand al vrijwilligerswerk doet, of voor hoeveel uur per week. Belangrijk is wat het vrijwilligerswerk betekent voor Rijswijk. In de categorie ‘buurtinitiatief’ komt ook de ongeorganiseerde vrijwilliger en actieve inwoner in aanmerking voor een prijs. Iedereen kan per categorie één persoon of groep voordragen.

Wilt u een vrijwilliger of actieve inwoner en/of groep voordragen voor één van de vrijwilligersprijzen 2017? Gebruik dan dit formulier. U kunt het formulier ook afhalen in het stadhuis Rijswijk, Bogaardplein 15. Voordragen van kandidaten kan tot uiterlijk 1 juli 2017.

Uit de voordrachten nomineert de jury onder voorzitterschap van wethouder Marloes Borsboom vijftien vrijwilligers verdeeld over de vier categorieën. Deze genomineerden komen in aanmerking voor de prijs per categorie. De vijftien genomineerden worden portretten gemaakt waaruit blijkt hoe waardevol hun inzet is.

In juli krijgen de aanmelders te horen of de door hen voorgedragen vrijwilligers zijn genomineerd en worden de genomineerden benaderd. In het najaar kunt u uw stem uitbrengen op wie in uw ogen de vrijwilligersprijs 2017 verdient. De prijsuitreiking is op maandag 11 december, tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest in de Rijswijkse Schouwburg.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!