Belangeloos heeft de gemeente Rijswijk de locatie voor een ontmoetingsplek ter beschikking gesteld. Vanuit de buurt van de Weggeefwinkel aan de P. van Vlietlaan kwam het verzoek om elkaar te kunnen ontmoeten bij een gezellig kopje koffie.

Therese en Lina pakten deze vraag gezamenlijk op en zo ontstond “Koffie met Inhoud”. Sinds mei hebben Lina en Therese de huiskamer van de weggeefwinkel opengesteld voor wie zin heeft in koffie en een ontmoeting. Dat blijkt in een behoefte te voorzien want inmiddels komt er een vaste kern van zo’n 12 personen wekelijks bij elkaar. Dit in een wisselende samenstelling want er komen ook iedere week weer nieuwe mensen een kijkje nemen.

“Wat ik zo mooi vind aan deze bijeenkomsten is dat er al heel snel diepgaande, mooie gesprekken ontstaan over allerlei onderwerpen. Zo durven mensen elkaar vragen te stellen over bijvoorbeeld de Ramadan en hier wordt uitgebreid over verteld en geluisterd naar elkaar”, volgens Lina Balah.

Een ieder is welkom
Tot slot benadrukken deze dames van dit enthousiaste team dat “Koffie met Inhoud” voor iedereen is en niet alleen voor de mensen die de meeste aandacht nodig hebben. Dus kom gerust eens een kijkje nemen. De hele zomer zullen deze bijeenkomsten nog georganiseerd worden. Elke donderdagochtend vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar! Kom jij ook eens een kijkje nemen?

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!