Deze week ging ‘MVO Rijswijk in de praktijk’ van start. Dat is een samenwerking tussen Rijswijkse ondernemers en de gemeente om 25 werkzoekenden aan werk te helpen door hen extra ondersteuning te bieden en een ingang tot hun netwerk. Samen met de deelnemende bedrijven trapte wethouder werk Björn Lugthart het project af.

De deelnemers en ambassadeurs van het project zijn Richard ter Horst, Firma Ter Horst Schoonmaakdiensten, Jacques Goddijn jr, HR groep, Jan Oosterling, Florence en Peter Hartevelt van de firma Hartevelt Assurantiën en tevens bestuurslid van de Belangen Bedrijven Rijswijk (BBR).

Hun doel hierbij is om 25 geselecteerde kandidaten te helpen bij een terugkeer naar de arbeidsmarkt. Richard ter Horst heeft opdrachtgevers door het hele land en ziet veel kansen en mogelijkheden. “Ik denk dat we elkaar kunnen helpen. Dat is de reden dat ik meedoe aan dit project.” Ook Jacques Goddijn doet graag mee. Zijn bedrijf levert onder meer verkeersborden en straatmeubilair. “Door gebruik te maken van het netwerk, kunnen wij in contact komen met kandidaten die goed in het bedrijf passen.”

Peter Hartevelt staat achter de aanpak van MVO Rijswijk in de praktijk. Dat is ook de gedachte achter Jobrotary, waar hij tevens actief is. “Vanuit Rotary clubs begeleiden we mensen een op een naar werk door hen aan een coach te koppelen. En dat werkt.“ Björn Lugthart is blij met de betrokkenheid van de Rijswijkse bedrijven. “Ik geloof in netwerken. Wanneer iedereen in zijn eigen netwerk zou kijken, dan kun je iemand aan een baan helpen. Iedereen moet de kans krijgen om werk te vinden. En daar hebben we het bedrijfsleven voor nodig. Deze ambassadeurs zijn wat wij noemen echte sociale ondernemers. Ik hoop dat andere bedrijven hun voorbeeld zullen volgen.”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!