Dat Korfbalvereniging Refleks volop in beweging is, was afgelopen zaterdag goed te zien met de introductie van het Beachkorfbal (zie foto). Dit seizoen zal er een lang gekoesterde droom bij de vereniging geïntroduceerd gaan worden, namelijk het gehandicapten korfbal, ook wel G-korfbal genoemd.

Nieuw is het niet, want de integratie van mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking binnen de sport is bij vele andere sporten al flink in het verenigingsleven verweven. Uniek is wel dat Korfbalvereniging Refleks, de eerste korfbalvereniging is in heel Haaglanden waar G-korfbal gespeeld kan gaan worden!

“Wij zijn als vereniging een meer maatschappelijke koers gaan varen en we willen nog meer de bewoners van Rijswijk en omgeving betrekken bij het sporten en al zijn facetten.” Vertelt Danny Brederoo van Refleks. “Het is dan voor ons een logische stap om deze doelgroep met open armen te ontvangen

Op zaterdag 19 en 26 augustus houdt Refleks van 10.30 tot 11.30 uur een “open dag”, speciaal voor hen die ondanks hun handicap, toch graag mee willen doen met sporten.

Vind je het leuk om mee te doen, kom dan op een van deze zaterdagen naar Korfbalvereniging Refleks, Schaapweg 2D Rijswijk.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u mailen naar gkorfbal@refleks.nl

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!