Dinsdagavond 13 maart leidt Ferry Mingelen in de Rijswijkse Schouwburg een cultureel-maatschappelijk debat met de lijsttrekkers van politieke partijen die in Rijswijk meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

Na het lijstrekkersdebat dat op 16 maart bij Tennispark Welgelegen wordt georganiseerd, krijgen de partijen dus nog een tweede kans om de standpunten goed over het daglicht te brengen. Het tweede lijstrekkersdebat staat op dinsdag 13 maart in de Rijswijkse Schouwburg onder leiding van de voormalig parlementair verslaggever en tv-presentator van de NOS Ferry Mingelen. Het debat is een initiatief van Museum Rijswijk, Welzijn Rijswijk, de Bibliotheek aan de Vliet, Trias en de Rijswijkse Schouwburg. Zij werken samen als ’De Kracht van Rijswijk’.

De lijsttrekkers gaan onder leiding van Ferry Mingelen met elkaar én de zaal in debat over het cultureel-maatschappelijke klimaat in Rijswijk. Wat is de maatschappelijke functie van cultuur? Wat is de rol van het sociaal-cultureel werk in het veranderende sociale domein? Hoe kan de lokale politiek zorgen dat dit het cement blijft in de maatschappij? En hoe kan dit nog meer verankerd worden in de Rijswijkse samenleving? Want, sociaal-culturele activiteiten dragen bij aan een betere samenleving!

Aan de hand van stellingen worden de lokale politici uitgedaagd standpunten in te nemen in cultureel-maatschappelijke kwesties. Een boeiende avond voor iedereen die het cultureel-maatschappelijke leven én de lokale politiek in Rijswijk een warm hart toedraagt!

Ferry Mingelen werkte onder andere voor Den Haag Vandaag, NOVA, Nieuwsuur en gaf politiek commentaar bij Pauw & Witteman. Op verkiezingsavonden was hij altijd te zien als live verslaggever vanuit Den Haag. Op zijn 21e was Mingelen al politiek betrokken als verslaggever voor ‘Het Vrije Volk’. Later schreef hij over politiek voor dagblad Trouw en werkte voor diverse kranten als correspondent vanuit Brussel. In 2011 schreef hij het boek ‘Graven rond het Binnenhof’ over de geschiedenis van het politieke centrum in Den Haag. Mingelen treedt regelmatig op als dagvoorzitter en leider van debatten.

Aanmelden
Wilt u aanwezig zijn bij deze boeiende avond? Reserveer dan vanaf maandag 26 februari uw kaartje op www.rijswijkseschouwburg.nl. De toegang is gratis. Wees er snel bij, want VOL = VOL!

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!