Zaterdag 11 november is in Wijkcentrum Stervoorde de Dag van de Mantelzorg gevierd.

‘Goedemiddag allemaal. Hartelijk welkom bij de viering van de Dag van de Mantelzorg 2017. Eén keer per jaar organiseren wij, Mantelzorg Welzijn Rijswijk, de Dag van de Mantelzorg. Als mantelzorger bent u degene die, vaak zo vanzelfsprekend, zorgt voor uw zieke of gehandicapte naaste. Vandaag is de dag dat wij u, de mantelzorgers, in het zonnetje zetten.”
Dit waren de mooie openingswoorden van Manon, mantelzorgconsulent bij Welzijn Rijswijk. Dit jaar ging het vooral om genieten en ontspannen, even weg uit het zorgen en even tijd voor jezelf. We hebben de dag zelf zoveel positieve reacties terug gekregen dat we met recht kunnen zeggen dat dát is gelukt! Ruim 130 mantelzorgers waren aanwezig op deze geslaagde middag.

Wethouder Björn Lughthart bedankte de mantelzorgers nogmaals voor de openheid tijdens de speciale mantelzorglunches. Hij kwam met het goede nieuws dat het Zorgloket vanaf maandag 13 november de hele dag telefonisch te bereiken is. Strandgoed Ter Heijden en de parkeervergunning werden ook nog even kort aangehaald. (voor meer informatie hierover kunt u contact met Welzijn Rijswijk opnemen.)

De High Tea werd verzorgd door ’Zus en Zoet’ en lekkere en gezonde shakes werden gemaakt door ‘Carpe Diem’.

‘Radio Acoustic’ maakte het feest compleet door heerlijk swingende muziek te spelen, van de dansvloer werd goed gebruik gemaakt!
In de hal waren de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) en Seniorenadvies aanwezig voor het beantwoorden van vragen en het geven van informatie. Daar zat ook Jelle, een student die hielp bij het installeren van mantelzorgapps op de smartphone. Zonder alle geweldige vrijwilligers en onder andere Fonds 1818 was het niet gelukt om deze mooie dag te organiseren. Dank!

Foto Saskia Nelissen Kasias Photo Art

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!