Ouders en kinderen konden donderdagmiddag genieten van de laatste presentatie van de expositie ‘Levensgrote zelfportretten’. De kinderen van het Trias Kunstlab presenteerden in de theaterzaal hun nieuwe creatieve ik. Het was een onderdeel van het Kunstlab van Trias Rijswijk waar kinderen kennis maken met de kunst.

Het Kunstlab is voor iedereen die ervan houdt om leuke dingen te bedenken en met zijn handen te werken.
Gaan je vingers kriebelen bij het zien van een penseel of potlood? Schrijf je dan in voor het Kunstlab van Trias. In de teken&schilderklas van Kunstlab ga je aan de slag met allerlei teken- en schildertechnieken. Je krijgt opdrachten, maar je wordt ook gestimuleerd om zelf ontdekkingen te doen en je verbeelding te gebruiken. Er wordt zowel aandacht besteed aan creatieve als technische vaardigheden. De lessen zijn projectmatig van opbouw. Zo teken je de ene les dieren naar waarneming en de andere keer teken je een zelf verzonnen stripverhaal. Aan het einde van het cursusjaar laat je jouw werk zien in een expositie.

Trias Kunstlab omvat alle activiteiten van Trias binnen de discipline beeldend. Trias werkt binnen het Kunstlab samen met Museum Rijswijk. Natuurlijk brengen we gezamenlijk een bezoek aan het museum en laten we ons inspireren door de tentoonstelling daar.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!