Het wordt erop of eronder dit weekeinde voor de volleyballers van Inter Rijswijk. Zaterdag ontvangt het team van coach Willy Steenbakker de hekkensluiter maar ook directe concurrent voor de play-offs; Zaanstad.

De Noord-Hollandse tegenstander van zaterdag staat dan wel onderaan in de Eredivisie toch maakt ook dat team nog kans op de zevende plaats en daarmee ook het laatste play-offticket. De verschillen onderin de Eredivisie zijn namelijk zo klein dat de onderste vier ploegen slecht één punt uit elkaar staan. Coniche Zwolle en Inter Rijswijk hebben 12 punten, Vallei Prins en Zaanstad 11 punten.

Met na dit weekeinde nog maar twee wedstrijd te gaan, is winst aanstaande zaterdag in de Marimbahal voor beide ploegen noodzakelijk. In de heenwedstrijd in Koog aan de Zaan werd het een thriller tussen beide teams die uiteindelijk na vijf sets werd gewonnen door Zaanstad. Dat was één van de vier wedstrijden die de Rijswijkers met 3-2 verloren. Zaterdag zal Inter er alles aan doen om niet alleen te winnen, maar ook om de volle drie punten voor het eigen publiek te pakken.

Zaterdag programma topteams Inter Rijswijk
16.30 uur Inter Rijswijk Dames 1 – Pharmafilter US 2, Tweede Divisie
16.30 uur Inter Rijswijk Heren 2 – Zaanstad 2, Eerste Divisie Mannen
19.30 uur Inter Rijswijk Heren 1 – Zaanstad, Eredivisie Mannen

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!